Alla våra serier av strykjärn : Cobra Mizuno , Boston Golf...

Lägg till en uppsättning järnklubbor i din golfbag för att få ett brett utbud av slag. Upptäck vår serie med järnklubbor för vänsterhänta och högerhänta.

Fler filter

Järn används för att i allmänhet täcka mindre avstånd än fairway wood och hybrid, samt realisera inspel nära green . Slagmöjligheterna är oändliga, du behöver bara rätt serie.

Hur du väljer ditt järnset

Först och främst finns det 9 järnnummer numrerade från 1 till 9 som sträcker sig från det mest slutna loftet och längsta skaftet (1-järn) till det mest öppna och court (9-järn). Serien avslutas med wedges. Dessa wedges är specifika genom att de har bokstäver: PW (för Pitching-Wedge), GP (Gap-Wedge) eller UW (Utility-Wedge) eller AW (Approach-Wedge), SW (Sand-Wedge) och LW (Lob-Wedge) och de skiljer sig åt genom sin öppning.

När det gäller klubbhuvudet, ju tunnare sula (i detta fall kallat blad), desto känsligare men mer exakt kommer slaget att bli. Omvänt, ju bredare sula, desto mer förlåtande kommer klubban att vara (ideal för nybörjare).

När det gäller skaft finns det två material: steel (stål på engelska) och graphite, som båda kan delas upp i tre huvudgrupper av flex (flexibilitet) från den mjukaste till den styvaste: Lady/Senior, Regular och Stiff.